Masaža

Masaža potječe od arapske riječi “massa”, što znači dodir. Vrsta je alternativne medicine koja je potrebna svakome, jer koliko dajete ljubavi i pažnje svome tijelu , toliko će vam vaše tijelo vratiti u vašoj trećoj životnoj dobi. Vaše tijelo je u današnje vrijeme izloženo stresovima, bilo da je riječ o fizičkom ili mentalnom. Cilj masaže je opuštanje kompletnog organizma i očuvanje zdravlja. Izravnim dodirom receptori u koži šalju signale mozgu koji reagira poticanjem lučenja endorfina poznatog kao hormon sreće. Osim poboljšanja cirkulacije, olakšava probavu, opušta mišiće, a može postići i psihičke koristi. Ovisno o potrebi i željama klijenta, masažom možemo tretirati cijelo tijelo ili samo pojedine dijelove različitim tehnikama.

KLASIČNA KOZMETIČKA MASAŽA

Postiže se duboka relaksacija, jer se opuštaju mišići i smanjuje se razina stresa, te pomaže pri glavobolji, nesanici i nervozi. Izravno djeluje na mišićni sustav, a posebnim pokretima omogućava se izolacija i djelovanje na pojedine mišiće te njihovom stimulacijom se poboljšava tonus i smanjuje napetost.

AROMAMASAŽA

Aroma masaža je kombinacija mirisa eteričnih ulja koja imaju cilj opuštanja i podizanja raspoloženja. Pokreti ove masaže izravno djeluju na zglobove čime se povećava pokretljivost i stimulira muskulatura.

MEDICINSKA MASAŽA

Kao što joj i sam naziv kaže, djeluje u medicinske svrhe. Poboljšava cirkulaciju, smanjuje bol u leđima i vratu. Pomoću medicinske masaže razbijamo miogleloze, a jačina pritiska regulira se ovisno o problemu i izdržljivosti klijenta.

ANTICELULITNA MASAŽA

Osnovni princip ove masaže je djelovanje na zone gdje se nalaze promjene na koži te jačim pritiscima se razbijaju nakupine celulita. Ručna anticelulitna masaža najučinkovitija je metoda za rješavanje tog problema.